Maria do Rosário Alves Ferreira dos Anjos PhD Collaborator

BIO

Name: Maria do Rosário Alves Ferreira dos Anjos

Aggregation: PhD Collaborator

Orcid ID: 0000-0001-5917-357X

Email: ranjos@utad.pt

URL:

Phone:

Publications

Influence of cultivar and of conventional and organic agricultural practices on phenolic and sensory profile of blackberries (Rubus fruticosus).
Pinto, Teresa; Vilela, Alice; Pinto, Andreia; Nunes, Fernando M.; Cosme, Fernanda; Anjos, Rosario (2018) Influence of cultivar and of conventional and organic agricultural practices on phenolic and sensory profile of blackberries (Rubus fruticosus). Journal Of The Science Of Food And Agriculture 98 (12) :4616-4624. doi: 10.1002/jsfa.8990 . (Impact factor, Quartile: 2.379, Q1).

O Castanheiro no Concelho de Trancoso.
Anjos, M.R., Gomes-Laranjo, J., Raimundo, F., Martins, L., Gaspar, M.J. Marques, G. Ferreira-Cardoso, J., Pinto, T., Almeida, P.R. Martins, H., Fidalgo, P. (2018) O Castanheiro no Concelho de Trancoso. 156 pp. Trancoso, Portugal ISBN: 978-989-54143-2-1.

Sernancelhe. O castanheiro e a castanha.
Gomes-Laranjo, J., Raimundo, F., Martins, L., Marques, G., Ferreira-Cardoso, J., Pinto, T.M., Anjos, M.R., Almeida, Paulo Russo; Araujo-Alves, Jose; Matos, S. (2018) Sernancelhe. O castanheiro e a castanha. 115 pp. Sernancelhe, Portugal ISBN: 978-989-98237-6-1.

Ecomorphology of stomata in temperate ferns under contrasting environments
Gabriel y Galán, J.M.; Seral, A.; Murciano, A.; Anjos, M.R.; Cuevas-Fernández, F.B.; Fernández, P.; Pinto, T. (2018) Ecomorphology of stomata in temperate ferns under contrasting environments In: Fernández, H. (eds) Current Advances in Fern Research. Springer, Switzerland 22 :467-480. ISBN: 978-3-319-75102-3.

Aromas and Flavours of Fruits.
Gonçalves, B., Oliveira, I., Bacelar, E., Morais, M. C.; Aires, A., Cosme, F., Ventura-Cardoso, J., Anjos, R., Pinto, T. (2018) Aromas and Flavours of Fruits. In: Vilela, A. (eds) Generation of Aromas and Flavours. IntechOpen. 2 :9-31. ISBN: 978-1-78984-453-5. doi: 10.5772/intechopen.76231.

Projects

GO ValorCast - Chestnut valorisation and optimization of its commercialization
Running

Coordinator  /  Jorge Cardoso
Start date  /  2018/06 Funding  /  PDR2020


Aguiar CIV - Cooperation protocol between UTAD, City Hall of Aguiar da Beira, the Union of Parishes of Aguiar da Beira and Coruche, and ARVOFRITI-Árvore de Frutas Lda., for the Installation of the Living Interpretation Center of Castanheiro and Chestnut Aguiar da Beira
Running

Coordinator  /  José Laranjo
Start date  /  2015/02


TranCast
Concluded

Coordinator  /  José Laranjo
Start date  /  2015/06


ErgoCast
Concluded

Coordinator  /  José Laranjo
Start date  /  2014/04


INNOFOOD - INNOVation in the FOOD sector through the valorization of food and agro-food by-products
Concluded

Coordinator  /  Ana Barros
Start date  /  2014/01


AlertCast- Estudo de Implementação de uma Rede de Avisos para promoção da qualidade da castanha
Concluded

Coordinator  /  Teresa Pinto
Start date  /  2012/10 Funding  /  QREN - Vale I&DT


Contributo para a difusão do conhecimento das cultivares autóctones de castanheiro
Concluded

Coordinator  /  José Laranjo
Funding  /  Total - 133.500,00 Euros; UTAD - 94.050,00 Euros.


Selecção clonal em castanheiro
Concluded

Coordinator  /  José Laranjo
Funding  /  Total - 79.970,40 Euros; UTAD - 79.970,40 Euros


VALCAST II - Valorização da castanha Portuguesa e optimização do seu processamento
Concluded

Coordinator  /  Eduardo Rosa
Funding  /  Agência de Inovação


Na Rota da Castanha em Trás-os-Montes
Concluded

Coordinator  /  José Laranjo
Funding  /  Total - 82.100,00 Euros; UTAD - 13.600,00 Euros